...Neteve qyteti duket si nje panoram e gjalle dhe e vdekur aq I heshtur sa dhe I zhurmshem .sa ndonjehere te duket se te duhet pak qetesi por edhe heshtja vret dhe thyen cdo grimc te qepur te shpirtit tend .njerezit endacak vrapojne te grumbulluar si flet te djegura te bera shkrrumb .si ato flete te pa bere ende hi
E lart nje vajze sodit keto pamje si te ishte nje spektore e pamjeve madheshtuese .por te vrazhda ne te njeten kohe .
Qyteti duket bukur gjithsesi nuk mungojne yjet,as hena nuk mungon madje leshon nje buzeqeshje te brisht prej se largu per ti thene asaj vajze se nuk je vetem jam edhe une me ty .
Ajo pastaj mbeshtet ne parmakun e ftohte dhe mundohet ta pastroj se ndoshta duke e pastruar shpesh ai nuk do te jete me aq e ftohte .por ajo ende nuk e di,ndoshta nuk e kupton se ai eshte nje cop e forte hekuri qe vetem per tu ngrohur nuk ka se si te ndodhe kurrsesi hekurin nuk e ngroh askush pervec se diellit te forte .
U mbeshtet serisht,dhe shihte fytyrat e largeta te njerzeve dhe buzeqeshte me vehte ndonjehere .ky qytet hesht sikunder dhe ajo te pakten e kemi nje te perbashket te madhe pastaj nje thirrje e larget u degjua kenga e yjeve e henes e vajzes qe kendonin ne shpirtin e saj duke u dridhur fjalet qe pengoheshin dhe percilleshin me te forten dhe te athten shijen e veres .qe te injektohet ne gjake si helm I embel te cilin e pi dhe nuk I thua ndal .here te duket helm e here mjalte here te dhuron buzeqeshje gezim here te mberthen ne guacken e trishtimit ne guacken me te keqe te vetmis
Pastaj ti e thith deri ne piken e fundit dhe kur e sheh se gota eshte e zbrazet bosh e tund goten me inat ti nuk mund te mbarosh je ilaci im kush te piu?...une jam koshiente une jo mos ndoshta yjet?...mos ndoshta njerzit?...mos ndoshta ky qiell qe perpin gjithe shijet?...une jo!...shpirti im ai ndoshta te ka pire ty vetem se une I kisha syte e mbyllur dhe nuk e pash se si e ne cfare moment u zbraz gota ime
Pastaj ajo e mbush goten serisht .filloi te qeshte me ze .hahahaha kete here do te te shoh kur te zbrazesh .kete here nuk me shpeton dot do te te shoh me sy se si do te te perpij ti ne buzet e mia behesh puthje e embel ne shpirtin tim behesh ilac ne kete got mbetesh nje njoll e kuqe e ngjashme me nje pike gjak .qe shpirtin terheq nga pak shume pak