Kur linda, nuk e dija se e madhe ishte bota. nuk e dija se njerezit nuk ishin si une, madje i mendoja me te mire, kur linda mendoja se mami ime eshte perendia, dhe shtepia ime ishte gjithcka, pastaj, bota ime u zmadhua, zemra diku u vra, diku u ngjit, diku pati guxim, diku pati ndrojtje, dikush me perqafoi, dikush ne zemer me qelloi. Mes shume te qeshurave, edhe pa arsye trishtohesha, Mendoj se kur linda ishte nje shpirt perfekt, i paster, i pafaj, besoj si i te gjitheve,, por pak nga pak behej pis, ndoshta kjo shpjegon merzine qe te mberthen papritur ndonjehere, ne dukje pa arsye,, gjerat nuk jane sic i prisje, nuk do jene ndonjehere.Po e drejta c'eshte? a ke te drejte ti? apo kam une?
Me fal qe bej gabime, por me duhen edhe ato... nuk kam nevoje te pyes ty apo ate per pergjigjet, besoj ne qofte se pyes veten, shpirti im do e gjeje pergjigjen.. Dje dija dicka, sot di pak me shume, apo s'di asgje? pres te me kuptojne, pres me ndroje, pres me frike, pavarsisht se ngjall kaq siguri ne syte tuaj, bej shume gjera per syte tuaj.. Un ndjej njesoj si ti, ti ndjen njesoj si ai dhe ajo, por veprojme ndryshe. Ti kete e di, por ne qofte se edhe ma thua, faleminderit, thua te verteten...
Me fal qe bej gabime, por me duhen edhe ato... nuk kam nevoje te pyes ty apo ate per pergjigjet, besoj ne qofte se pyes veten, shpirti im do e gjeje pergjigjen.. Dje dija dicka, sot di pak me shume, apo s'di asgje? pres te me kuptojne, pres me ndroje, pres me frike, pavarsisht se ngjall kaq siguri ne syte tuaj, bej shume gjera per syte tuaj.. Un ndjej njesoj si ti, ti ndjen njesoj si ai dhe ajo, por veprojme ndryshe. Ti kete e di, por ne qofte se edhe ma thua, faleminderit, thua te verteten...