Shumėkush e njeh si njė femėr me nuhatje tejet tė mprehtė, e gatshme pėr tu sjellė lexuesve bestsellerat me njė frymė, e qė pėr tė janė ushqimi i preferuar. Gjithmonė gjen njė temė, autor apo histori tė re pėr tu marrė, aq sa ndonjėherė e kap veten duke folur pėr libra, pa u ndalur, pėr orė tė tėra. Ėshtė e ēmendur pas detajit dhe nuk qetėsohet, nėse ēdo gjė kalon nėpėr duart e saj. Por, me gjithė kohėn dhe energjitė kundrejt profesionit, ajo nuk lė prapa as detyrat si mama. Sapo hapet kjo temė, Arlinda Dudaj rrėfen gjerė e gjatė pėr mėmėsinė, qė nga parafytyrimet e shndėrrimit nė nėnė, tek shtatzėnia e rastėsishme, njė ndėr lajmet mė tė bukura tė jetės sė saj e deri tek takimi i parė zyrtar mes tyre. Ndėrsa, vitet kalojnė raporti mes tyre i thyen barrierat prind-fėmijė, pėr tu zėvendėsuar nga dy shokė tė mirė, megjithėse kokėdhimbjet e saj ngjasojnė me tė ēdo prindi. Pėrtej rolit si mama, botuesja flet pėr rolin e femrės nė familje dhe mė gjerė, konkurrencėn agresive mes llojit, por edhe ēka mėsuar nga jetėt brenda jetėve...
Prioriteti mes karrierės dhe mėmėsisė. Kur dhe si e arritėt ekuilibrin?
Qė nė fillim besoj se ka qenė nė ekuilibėr, punėn e kam nisur gradualisht, qetėsisht. Mė tej mė ėshtė dashur mund i dyfishtė. Nė fakt pas sukseseve tė gjithkujt fshihet njė punė e palodhur dhe sakrifica tė mėdha
Ēfarė ju shqetėson nė rrugė e sipėr nė rolin si mama? Si ėshtė raporti juaj me Patrikun?
Ka shumė gjėra qė shkaktojnė kokėdhimbje te ēdo prind nė kėto kohė tė trazuara e plot probleme. Gjithsesi kam marrėdhėnie shumė tė veēantė, mbase pak mė tė ndryshme nė raport me ato qė ekzistojnė zakonisht nė njė marrėdhėnie prind-fėmijė. E kam si njė shok tė vogėl dhe ai mua si njė shoqe tė madhe. Shpesh harrojmė dhe i kalojmė ato tė ashtuquajtura barriera nė njė komunikim klasik, gjė qė duket edhe gazmore nė raste tė caktuara. Patriku ėshtė njė fėmijė me njė inteligjencė tė veēantė. Shpesh mė kap nė befasi dhe mė pėrball me pyetje shumė tė vėshtira pėr tiu pėrgjigjur e qė nganjėherė mė duhet tė djersij pėr ta gjetur pėrgjigjen e saktė. Nuk e di nėse ky ėshtė njė model i mirė apo jo.
Sa e dhėnė jeni ndaj detajeve apo vogėlsirave nė pėrditshmėrinė tuaj, karakteristike pėr gjithė femrat? Bėni dhurata, kėrkoni pėrkujdesje orė e ēast?
Ēka.. Nuk shquhem tė jem shumė e dhėnė pas vogėlsirave. Ndonjėherė harroj qė janė edhe tė rėndėsishme, e mė pas ndihem keq.
Jeni xheloze?
Jo, nuk jam. Nė tė gjitha kuptimet qė mbart kjo fjalė.
Kėrkoni shpesh falje?
Sa herė e ndjej qė duhet ta bėj kėtė gjė, nuk e kursej.
Duke u nisur nga shembulli juaj personal, cili duhet tė jetė roli i femrės nė familje?
Nuk ėshtė se ka formula pėr ta shpjeguar kėtė, por pėrgjithėsisht priremi tė bėjmė gjėrat qė ndjejmė, pa i vendosur ato detyrimet e barrierat false. Edhe nėse, gjithēka duhet bėrė se e ndjen e me natyralitet.
Ēfarė note do ti vinit vetes suaj si bashkėshorte?
Kėtė nuk mund ta them unė sigurisht, por pėr dashurinė maksimale qė jap duhet ta marr.
Po si amvisė?
Shumė e dobėt, pesė mbase.
Duke qenė se jeni personazh publik, sa kujdeseni pėr imazhin tuaj?
Kujdesem sigurisht, por pa e tepruar. Bėhet fjalė pėr atė kujdesin bazik qė duhet tė ketė ēdo femėr njė nga prioritetet e veta. Nuk jam dakord qė njė femėr thjesht tė lahet e tė krihet dhe kaq, por sigurisht nuk jam edhe me ekstremin tjetėr tė modelit sllav, qė ėshtė vėrtet njė ekzagjerim. Kemi filluar ta hasim shpesh kėtė model e nuk mė pėlqen aspak. Ėshtė e edukuar dhe e shėndetshme tė kesh fytyrė tė pastėr, duar e kėmbė tė kuruara, larg vulgaritetit qė e urrej deri nė kockė.
Duket se krijimi i familjes nė moshė shumė tė re, nuk ju pengoi aspak pėr tu realizuar profesionalisht. Si ishin fillimet e karrierės suaj, ndjetė frikė, pasiguri, padurim? Patėt momente kur donit tė hiqnit dorė?
Jo aspak, gjithēka mė ka ardhur natyrshėm e unė ndihem me fat qė kam njė familje tė tillė kaq tė bukur.
Kur morėt pėrsipėr tė drejtonit njė shtėpi botuese, profesioni i editorit ishte zaptuar kryesisht nga burrat. Ishte e vėshtirė konkurrenca me ta?
Ishte kėtu nė Shqipėri, jashtė ndodh krejt e kundėrta e kėtė e shoh si prioritet. Tė jesh femėr nė kėtė profesion mund tė ecėsh mė shumė. Femrat kanė njė nuhatje tė mprehtė pėr letėrsinė e janė lexueset mė tė mira. Ėshtė sigurisht njė punė qė tė vė pėrpara edhe detyrime, sikurse ēdo punė tjetėr, por ėshtė gjithashtu edhe njė veprimtari shumė e bukur, pa tė cilėn do tė ndihesha si e boshatisur. Pėr kėtė arsye ėshtė edhe kėnaqėsi shumė e madhe. Sinqerisht e them, nuk e di nė do tė kisha bėrė njė punė tjetėr mė mirė sesa kjo qė bėj. Librat janė njė dashuri shumė e madhe pėr mua dhe them me bindje se nuk mund tė jesh e suksesshme nėse nuk bėn njė gjė, qė e do me tė vėrtetė. Ndjehen edhe me fat qė puna ime ėshtė tė merrem me librat, ngase rutina nė kėtė punė nuk ekziston. Gjithnjė do tė kesh njė gjė tė re, temė, autor apo histori pėr tu marrė. Sa e ēuditshme mė duket ndonjėherė tek e kap veten tė flas e tė flas pėr libra, pa u ndalur, pėr orė tė tėra, e tė mos mėrzitem aspak. Sidomos me kolegėt e mi tė huaj ndihem shumė mirė, nė takime tė gjata ku flitet veē pėr libra, e pse jo? Gjithēka mund tė zėrė vend nėpėr libra, e ti mund ta diskutosh pėrmes tij.
Po si shefe, cilat janė raportet tuaja me vartėsit? Jeni strikte apo edhe lėshoni pe?
Mbase duhet ti pyesim edhe ata, po unė do tė thosha qė kemi marrėdhėnie shumė tė mira. Ata janė bashkėpunėtorėt e mi, bėjmė ėshtė njė punė nė grup, njė zinxhir i pazgjidhshėm hallkash. Ai qė smund tė pėrshtatet me kėtė, nuk mund tė punojė me mua. Sigurisht miqėsia, ose njė ndjenjė e lidhur me kėtė ėshtė shumė e rėndėsishme. Sepse puna me librin kėrkon pasion dhe dashuri, nuk mund tė jetė si nė njė biznes ēfarėdo, sidomos pėr mua qė ēmendem pas detajit, duke mos lėnė gjė pa e prekur me dorėn time. Megjithatė pėr fat kam njerėz profesionistė qė punojnė krah meje.
Ēfarė kanė dashur nga jeta personazhet femra tek romanet qė keni botuar? Po ju, e keni gjetur atė ēka doni?
Janė kaq shumė jetė tė jetuara brenda romaneve qė kam lexuar, kaq shumė dėshira tė realizuara ose jo.. Po crėndėsi ka?! Njeriu duhet tė kėrkojė sėrish e nga ana tjetėr tė gjejė paqe e lumturi edhe tek ajo qė ka, ndryshe harron tė jetojė.
Prej kujt merrni mė shumė kėshilla apo mendime, prej autorėve tė preferuar-librave, apo prej miqve?
Marr parasysh ēdo kėshillė, qė mund tė jetė e vyer.
No Comment.