BOTASHQIPTAREFORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vedat Ademi: Pritja e njė trashėgimtari mė ka bėrė tė fluturoj!

LePuRuShJa
    LePuRuShJa
    ♫ Stafi Administrues ♫
    ♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
    <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
    <b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
    <b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122965
    <b>Pikėt</b> Pikėt : 260987
    <b>Votat</b> Votat : 311
    <b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Vedat Ademi: Pritja e njė trashėgimtari mė ka bėrė tė fluturoj!

Mesazh nga LePuRuShJa 23/11/2012, 00:04

Vedat Ademi: Pritja e njė trashėgimtari mė ka bėrė tė fluturoj! Vedatidorela

Kanė bėrė lidhjen mė tė mirė, duke i ofruar edhe mė shumė, dy shtete tė ndara vite mė parė. Dhe pikėrisht nė pėrvjetorin e pavarėsisė sė Shqipėrisė, Vedat Ademi, kėngėtari i mirėnjohur nga Mitrovica dhe bukuroshja nga Tirana, Dorela Shani, presin trashėgimtarin e parė tė tyre, duke e bėrė kėshtu, lidhjen mes shqiptarėve edhe mė tė fortė. Pėr pritjen e trashėgimtarit tė parė, angazhimet nė muzikė, sukseset e njėpasnjėshme dhe pėrmbylljen mė tė mirė tė njė viti tė tėrė, rrėfen pėr “Tribuna Shqiptare”, Vedat Ademi.

Rrėfen se momentet e bukura dhe gėzimet e shpeshta janė pjesė e pandashme e familjes sė tij, gjė qė tė bėnė tė besosh se lumturia ėshtė destinuar pėr ta. Por, lajmi se nė familjen e tij do tė vijė njė trashėgimtarė, e bėri tė ‘fluturoj’.

Dhe, qė nga lajmi i mrekullueshėm pėr shtatzėninė e Dorelės, kėngėtari i mirėnjohur Vedat Ademi ēdo ditė tė jetės sė tij e jeton me dashurinė mė tė madhe pėr tė voglin qė do tė vijė nė jetė. Ndėrsa trashėgimtari i parė i ēiftit do pėrmbyllė njė vit, e do tė hap njė tjetėr pėrplot lumturi pėr ta…

* Vedat, do nisim bisedėn me vizitėn e fundit qė patėt nė Kosovė, mė saktėsisht nė Mitrovicė dhe koncertin atje. Na thuaj si ishte pritja e mitrovicasve tu dhe si u ndjetė teksa interpretonit nė qytetin tuaj, ani pse nuk ishte hera e parė kjo?

Vedati: Nisja e bisedės ėshtė shumė e mirė, pikėrisht nė vendin tim tė lindjes… Faleminderit shumė! Koncerti ishte i veēantė pasi kishin mundėsi tė mė dėgjonin bashkėqytetarėt e mi, tė afėrmit etj…tė cilėt s’mund tė jenė nėpėr koncertet nė Shqipėri e vende tjera. Kohėve tė fundit kam qenė mė pak nė Kosovė, pasi qė ashtu kanė qėlluar organizimet. Por, gjithsesi u kėnaqėm shumė nė ‘Flat 137 Pub’ nė Mitrovicė. Shpresojmė tė ketė herė tė tjera aty pasi ky lokal sapo hapi sezonin e dimrit.

* U ēmallėt me familjen dhe miqtė atje?

Vedati: Normalisht vij gjithmonė pėr tė takuar miqtė dhe tė kaloj kohė me familjarėt. Erdha tė ēlodhem mė shumė pranė tyre pasi kam pasur shumė angazhime. Gjithsesi u kthye edhe nė njė natė me muzikė ‘live’ ku mund tė vinin tė afėrm tė mi, njė arsye mė shumė pėr tu mbledhur bashkė.

* Por, ky ishte njė udhėtim i shkurtėr. Zakonisht si ndiheni kur ‘ikni’ nga Mitrovica?

Vedati: Po, udhėtimet janė tė shkurtra por janė mė tė shpeshta. Familjarėt e mi ankohen gjithmonė pėr kohėn e shkurtėr, por jam sėrish i kėnaqur pasi tani mundėsitė janė mė tė mira pėr vizita mė tė shpeshta. Kėsmet dhe sė shpejti urojmė tė jetė akoma mė afėr Tirana me Mitrovicėn!

* Dhe jeta juaj nė Tiranė…aktualisht si po shkojnė punėt? Vedati: Jeta nė Tiranė ėshtė me shumė angazhime…dita nis dhe pėrfundon nė orėt e vona tė natės. Kjo ėshtė gati ēdo ditė, pasi kam shumė angazhime me muzikė, koncerte dhe evente tė veēanta.

* Kemi ndonjė projekt i cili do lansohet sė shpejti, apo aktualisht mė shumė jeni tė pėrqendruar tek tė kėnduarit nėpėr pube tė ndryshme?

Vedati: Aktualisht jam mė shumė i pėrqendruar tek muzika ‘live’. Nė fakt nuk ėshtė shumė kohė qė unė nxora nė treg kėngėn e re me tė cilėn konkurrova por edhe u shpėrbleva tek “Kėngės Magjike 2012”. Kjo kėngė u realizua nė bashkėpunim me Gent Myftaraj dhe tekst tė Big Basta, pėr ēfarė u ndava shumė i kėnaqur.

* Ju kohė pas kohe vini edhe nė duet, pėr ēfarė jeni vlerėsuar suksesshėm. Do tė ketė ndonjė duet sė shpejti?

Vedati: Nė programin e afėrm kam disa kėngė solo tė cilat janė nė pėrfundim e sipėr, tė pasuara me ndonjė klip i cili do tė jetė angazhim i radhės. E mė vonė sigurisht se do tė ketė edhe duet.

* Po ndonjė album apo klip?

Vedati: Tė gjitha kėngėt qė po punoj do tė jenė pjesė e albumit tė ri. Kam dėshirė tė vazhdoj traditėn, sikur veproj zakonisht, ku nė muajin shkurt tė nxjerr nė treg albumin… E kėtė vit pritja e anėtarit tė ri nė familjen time i ka ndryshuar pak gjėrat dhe sigurisht do tė jem pranė tyre pa shumė angazhime nė Amerikė.

* Muajt e fundit vizitat tuaja drejtė SHBA-ve u patėn shtuar. Cila ishte arsyeja e udhėtimeve tė shpeshta atje?

Vedati: Momentalisht atje kam bashkėshorten e cila ka qenė duke punuar dhe po presim ardhjen e fėmijės tonė tė parė, Ademi. Udhėtimet janė pėr tė krijuar mundėsi pune dhe angazhimesh edhe atje.

* Nėse i bėjmė njė ‘vizitė’ angazhimeve tuaja pėr gjatė gjithė vitit dhe krijimeve artistike, vlerėsojmė me plot tė drejt njė vit pėrplot suksese. Por, gjėja mė e bukur qė ju ka ndodhur besojmė se ėshtė shtatzėnia e bashkėshortes. Mund tė na pėrshkruar me pak fjalė emocionet e para qė pėrjetuat pėrkrah lajmit qė morėt?

Vedati: Jam vėrtetė pa fjalė, qė nga momenti qė morėm vesh qė po presim njė fėmijė e deri tani! Ėshtė njė ndjenjė shumė e veēantė. Jemi akoma nė pritje… Ky vit do tė na sjelli gėzim tė ri. Jam falėnderues pėr tė gjitha sukseset, por familja ėshtė plotėsim i njė artisti dhe aty gjen frymėzim pėr projekte tė ardhshme e tė bukura. Unė i gėzohem tė gjitha sukseseve, por ardhja e njė trashėgimtari mė ka bėrė tė fluturoj.

* Si po ndiheni tani kur dita ditės po ofrohet edhe lindja e fėmijės?

Vedati: Jam shumė i emocionuar. Jam pak larg tyre pėr momentin, por jemi ēdo ditė nė komunikim. E shoh si rritet ēdo ditė e mė shumė. Mezi po pres t’ju bashkohem e ta mbaj nė duar.

* Ėshtė pėrcaktuar tashmė gjinia e bebit?

Vedati: Po! Ėshtė djalė!

* Po bashkėshortja si po e pėrjeton gjithė kėtė ngjarje?

Vedati: Edhe ajo ėshtė shumė e gėzuar dhe ardhja e djalit po ndryshon angazhimet tona tė pėrgjithshme.

* Kur pritet tė vijė nė jetė i vogli juaj?

Vedati: I vogli do tė vijė nė kohėn e Vitit tė Ri.

* I pėrkisni dhe ju grupit tė atyre burrave qė duan njė djalė pasi sipas njė fjale tė urtė ‘baba bėhet me krah’, apo s’ka rėndėsi gjinia?

Vedati: Kishim shumė qejf tė kishim njė fėmijė. S’ka rėndėsi nėse ėshtė djalė apo vajzė, por sigurisht ėshtė traditė pėr tė pasur djem. Ne nė familje jemi katėr djem e njė vajzė, e kėshtu mė shumė ishin mundėsitė pėr djem. Gjithsesi s’ka rėndėsi gjinia! Unė jam shumė i gėzuar… Edhe po tė ishte vajzė njėsoj do tė ishte. Sigurisht kam dėshirė tė kem edhe vajzė…

* Keni filluar tashmė pėrgatitjet pėr fundvit…mė saktėsisht krijimet pėr programet festive?

Vedati: Pėrgatitjet pėr fundvit kėsaj radhe janė mė shumė familjare, kuptohet. Gjithsesi me krijimet po punoj tani e shpresoj tė jenė tė gatshme pėr fundvitin.

* Si mendoni ta pėrmbyllni kėtė vit?

Vedati: Mė sė miri pranė familjes time duke i ndihmuar nė ditėt e para tė lindjes sė djalit, bashkėshortes. Angazhimet do tė jenė nė Amerikė, aty ku edhe do tė jem nė kėtė periudhė.

Ora ėshtė 14/11/2024, 18:15