Me aplikimin e kėsaj mėnyre, me tė cilėn pėrcillet furnizimi i trurit me oksigjen, rreziku i dėmtimit tė qelizave nervore dhe zgjimi i pacientit gjatė operacionit ėshtė sjellė nė minimum.
Anėtarja pėr anesteziologji nė Fakultetin e Mjekėsisė nė Ankara, Neslihan Alkis, ka deklaruar se ėshtė shumė me rėndėsi qė tė arrihet qėllimi qė gjatė dhėnies sė anestezionit sistemi nervor tė mbahen nėn kontroll dhe tė jetė nė gjendje tė njė pandjeshmėrie nervore. Alkis ka deklaruar se pacienti para operacionit mė sė shumti ndien frikėn nga vdekja dhe se kjo mundėsi gjatė operacionit me kėtė teknologji gjithnjė e mė shumė sa vjen e zvogėlohet.
Frika tjetėr tė cilin e ndien pacienti ėshtė frika nga zgjimi gjatė kohės sė operacionit dhe kjo gjendje nė mjekėsi quhet gjendje me vetėdije nėn ndikimin e anestezionit, e kjo ndodh shumė rrallė qė pacienti tė ndiejė apo tė jetė i vetėdijshėm gjatė operacionit, ka deklaruar Alkis.
Alkis ka sqaruar se me mėnyrat mė tė reja aplikohet sistemi pėr pėrcjelljen e oksigjenit nė ind, i quajtur Near Infra Red Spectroscopy qė informon gjithēka rreth asaj qė ndodh gjatė operacionit. /Telegrafi/