nga Vizitor 16/11/2012, 16:46
PO DIELLI ĒKA ME MUA?
Edhe drita e diellit kėtu nuk ngroh, vetėm lehtė tė miklon fytyrėn. Si duket edhe ai e di qė nė vendin e huaj nuk duhet tė tė ngroh, nuk duhet tė tė ofroj kėnaqėsi, ashtuqė qėndrimi kėtu tė jetė sa mė i shkurtėr. Nuk e di, nuk e kap dot, si ėshtė e mundur qė i njejti diell nė vendin tim mė ngroh mė shumė?! Apo ndoshta nuk ėshtė vetėm dielli, por ėshtė reflektimi qė rrezeve tė kėtij dielli i bėnė toka e mėmėdheut! Vallė tė jetė kjo e vėrtetė? Dikur sa nuk e kisha lėshuar vendin tim, kėtė nuk e kuptoja dot, por tash e vėrej qė gjithėcka nė vendin tim ėshtė mė e ngroht, mė miqėsore, mė e afėrt, me mė shumė dashuri!? Kėtu, nė kėtė atmosferė armiqėsore, as dielli nuk ngroh, as hėna nuk ndriqon netėt e errėta skėterrė, as fytyrat e njerėzve nuk janė miqėsore, edhe tė qeshurit e tyre ėshtė si njė ngėrdhezje, edhe pėrshėndetja e tyre si njė sharje, edhe shikimi i tyre si njė shigjetė therrėse
Vallė kėta njerėz kėtu janė tė tillė vėrtėtė, apo vetėm mua kjo atmosferė, ky vend, ky ambient mė duket aq armiqėror sa nuk e pėrballoj dot. Gurėt nėpėr tė cilėt shkeli, mė duken sikur thepa malesh qė mė shpojnė nė zemėr, barrikadat, sikur rrethoja tė njė burgu qė po mė zė frymėn. Kahdo qė sillesh, barikada, kahdo shikon mure betoni, kahdo qė shkelė gurė, gurė dhe vetėm gurė. Ky vend tė bėn tė tė marrė malli pėr baltėn e vendit, pėr drunjėt e pyllit qė kėtu nuk i sheh askund. Mė duket se atje edhe bora qė bie ėshtė mė e ngrohtė, edhe era kur fryen mė miqėsore, edhe shiu kur bie mė freskues
e kėtu asgjė, asgjė nuk e ka efektin e duhur, asgjė nuk ka shije, asnjė veprim nuk ka llogjik, asnjė fjalė nuk ka kuptim dhe asnjė buzėqeshje nuk ka efektin e vet. Jo qė nuk tė buzėqesh askush, sepse kėtu ti je njė numėr, njė i huaj, njė shkelės nė tokėn e tyre
po pėrse vallė unė, pėrse
vallė nuk janė shkelės ata qė mė morėn nė punė
ēfaj kam unė? Vetėm po bėj punėn time, pėrse tė mė urrejnė? Po, po kanė tė drejtė, edhe unė jam armiku qė po ua uzurpon tokėn, edhe unė jam pjesė e okupimit tė trollit tė tyre
edhe unė
Po dielli ēka ka me mua, vallė edhe pėr tė jam armik nė kėtė vend? Po hėna pėrse nuk mi ndriqon netėt e kaluara nė vetmi, ēfarė i kam bėrė unė asaj? Po gurėt pse mė lėndojnė, ēpunė kanė ata me mua?
Po po, nga ē do anė vije zėri: Ti je armiku i kėtyre trojeve, ti je armik, armik
.armik
26.02.2011 / 13:17
SHANK Afganistan